Kuchařské recepty pro každého

Bramborová pomazánka á la tatar

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor
4 lžíce oleje
po ½ lžičce sladké a ostré papriky
1 cibule
3-5 stroužků česneku
3 lžíce kečupu
1 větší sterilovaná okurka
1 žloutek
sůl
pepř
drcený kmín
krajíčky chleba
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme olej, papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kečup a nastrouhanou okurku.
Nakonec přidáme žloutek, osolíme a okořeníme.
Důkladně vše promícháme.
Krajíčky chleba vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách opečeme.
Můžeme je jeětě potřít stroužkem česneku.
Pak na horké krajíčky naneseme silnější vrstvu pomazánky a posypeme prstýnky cibule.
Povrch můžeme ozdobit rajčetem nebo proužkem papriky a snítkou petrželky. Podáváme horké k pivu.
Bramborová pomazánka á la tatar
Bramborová pomazánka á la tatar