Kuchařské recepty pro každého

Bramborová polévka s feferonkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
250 g obrovských syrových krevet
800 ml slepičího vývaru
1 cibule
1 červená feferonka
1 stroužek česneku
2 lžíce koriandrových listů
30 g zázvoru
půl lžičky kurkumy
sůl
4 lžíce oleje
1 lžička sezamového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme a nakrájíme, cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na kostičky, feferonku rozpůlíme a vyřízneme semeník.
Na 3 lžících oleje osmahneme cibuli, česnek, feferonku, zázvor a kurkumu, přidáme brambory a opět krátce osmahneme.
Přilije­me slepičí vývar a 100 ml vody a asi 20 minut povaříme.
Z krevet odstraníme černá střívka, pak je asi 3 minuty opékáme na 1 lžíci rozehřátého oleje a nakonec osolíme.
Z vývaru vyjmeme feferonku a polévku rozmixujeme.
Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.
Do polévky vložíme krevety a ozdobíme koriandrem.
Bramborová polévka s feferonkou