Kuchařské recepty pro každého

Bramborová polévka nakyselo

Potřebujeme tyto suroviny:
700 g moučných brambor
300 g čerstvých žampiónů nebo hrníček sušených hub
250 ml mléka
200 ml zakysané krémové smetany
1 svazek kopru
1 lžíce mouky
sůl
kmín
1 bobkový list
celý pepř
nové koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky.
Sušené houby namočíme do studené vody.
Brambory uvaříme doměkka v 1 500ml osolené vody s kmínem, houbami, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením.
Poté koření vyjmeme, polévku zahustíme moukou s mlékem, povaříme a přilijeme zakysanou smetanu.
Můžeme ještě podle chuti přidat ocet.
Polévku okořeníme nasekaným koprem, nemáme-li jej, pak lahůdkovou cibulkou nebo pažitkou.
Do polévky můžeme každému přidat na talíř jedno ztracené vejce.
Bramborová polévka nakyselo