Kuchařské recepty pro každého

Bramborová harula

Potřebujeme tyto suroviny:
40 dkg brambor
15 dkg hrubé mouky
10 dkg cibule
10 dkg slaniny
3 stroučky česneku
6 dkg sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu zabavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme.
Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme.
Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem.
Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo.
Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech.
Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme.
Do zlatova upečenou harulu rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.
Bramborová harula
Bramborová harula