Kuchařské recepty pro každého

Bramboráčky se zakysanou smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
5-8 ks velkých brambor
1 cibule
2-3 vejce
2-3 lžíce hladké mouky
koření dle chuti (kmín pepř majoránka)
česnek
1 kelímek zakysané smetany
olej na smažení
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Syrové brambory nastrouháme na jemné nudličky.
Pokud brambory pustí hodně vody, tak ji zcedíme, abychom nemuseli dávat moc mouky.
Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
Do směsi brambor, cibule a česneku přidáme vejce, hladkou mouku a koření dle chuti a řádně zamícháme.
Z těsta tvoříme placičky a smažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme se lžící zakysané smetany a posypané nasekanou pažitkou.
Bramboráčky se zakysanou smetanou
Bramboráčky se zakysanou smetanou