Kuchařské recepty pro každého

Bramboráčky se sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
1 zelená paprika
1 svazek jarní cibulky
100 g anglické slaniny
2 vejce
20 g másla
150 g sýra eidam
1 svazek petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory si den předem uvaříme ve slupce.
Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou.
Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibulku i s natí na kolečka.
Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a dokřupava je osmahneme.
Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulkou i s vysmahnutou slaninou.
Přimícháme vejce a muškát, osolíme a opepříme.
V pánvi rozpustíme máslo a dozlatova na něm osmahneme bramboráčky.
Smažíme asi 6 minut z každé strany.
Na jemném struhadle nastrouháme sýr.
Vždy část jej nasypeme na téměř hotový bramboráček a necháme ho rozpustit.
Bramboráčky se sýrem
Bramboráčky se sýrem