Kuchařské recepty pro každého

Bramboračka s květákem

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g brambor
250 g květáku
200 g šunkové klobásy
100 ml smetany
1 cibule
olej
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z květáku odkrájíme růžičky, nakrájíme oloupaný košťál a dáme krátce povařit do osolené vody.
Pak květák zchladíme a necháme okapat.
Brambory omyjeme, nakrájíme na kostičky a nasypeme je do vařící vody.
Polovinu uvařených brambor vyjmeme z vody a odložíme.
Do vařící vody s bramborami dáme košťál květáku a vše uvaříme doměkka.
Odložené brambory opečeme na oleji dozlatova, vývar s bramborami a květákovými plátky rozmixujeme mixérem, přimícháme smetanu a opečené brambory a na mírném ohni krátce povaříme.
Klobásu nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.
Potom přidáme do polévky, nakonec vložíme ještě růžičky květáku, podle chuti dosolíme a necháme přejít varem.
Bramboračka s květákem