Kuchařské recepty pro každého

Boží milosti

Potřebujeme tyto suroviny:
na první těsto: 500 g hladké mouky + 2 žloutky + sůl + 100 ml mléka + půl láhve piva
na druhé těsto: půl kostky rostlinného tuku + 200 g hladké mouky + olej na smažení + moučkový a vanilkový cukr na posyp
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z přísad vypracujeme dva druhy těsta.
První těsto rozválíme na tenký plát.
Na něj rozválíme druhé těsto.
Vznikne nám jeden dvojvrstvový plát, který přeložíme třikrát na polovinu a necháme 30 minut odpočinout.
Odležené těsto opět rozválíme na 5 mm silný plát, opět ho třikrát přeložíme na polovinu a necháme 30 minut odpočinout.
Stejný postup zopakujeme ještě jednou.
Z plátu potom ozubeným kolečkem vykrajujeme obdélníky, které v jejich středu nařežeme a osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji.
Teplé Boží milosti posypeme silnou vrstvou smíchaného moučkového a vanilkového cukru.
Boží milosti
Boží milosti