Kuchařské recepty pro každého

Bouillabaisse

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g ryb (mořský jazyk
treska
kamenáč
mořský úhoř)
půlka malého humra
60 g krabího masa
kousek cibule
1 sklenka bílého vína
2 lžíce oleje
1 rajče
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 hřebíček
pepř
špetka šafránu
sůl
1,2 l vody
4 malé plátky bílé veky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky.
Do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené maso, zalijeme je vínem a vroucí vodou a na prudkém ohni vaříme čtvrt hodiny.
Plátky bílé veky nakrájíme na nudličky, opečeme je nasucho na pánvičce, rozdělíme na talíře, na ně položíme obrané, vykostěné a nakrájené rybí (humří a krabí) maso a zalijeme proceděnou vařící polévkou.
Hned podávejte.
Bouillabaisse