Kuchařské recepty pro každého

Bosenská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
barevné fazole
10 dkg anglické slaniny
0,5 kg uzených žebírek
3 nožičky klobásy
1 petržel
1 mrkev
půlka malého celeru
2 cibule
5 stroužků česneku
podravka
olej
mletá sladká paprika
mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole namočíme přes noc.
Druhý den vodu slijeme a přidáme naporcovaná žebírka, nakrájenou klobásu a slaninu.
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, stroužky česneku oloupeme a necháme celé a vše přidáme k fazolím a masu.
Zalijeme vodou, okořeníme a vaříme do měkka.
Nakonec zahustíme světlou jíškou, do které jsme přidali trochu mleté papriky.
Podáváme s bílým chlebem.
Bosenská polévka