Kuchařské recepty pro každého

Boršč zeleninový

Potřebujeme tyto suroviny:
40 g brambor
10 g mrkve
10 g celeru
15 g čerstvého zelí
10 g cibule
15 g zelené fazolky
30 g špenátu
15 g rajčat
5 g rýže
30 g zakysané smetany
1/4 vejce
2 ml octa
10 ml oleje
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nakrájíme cibuli, kousky mrkve a celer.
Vše vložíme do studeného tuku se třemi polévkovými lžícemi vody, špetkou soli a podusíme.
Podušené zalijeme horkou vodou a zahříváme do varu.
Do polévky nasypeme rýži, povaříme 10 minut a přidáme rajčata nakrájená na kousky.
Po dalších 10 minutách vaření dochutíme octem, solí a pepřem.
Podáváme na talíři, kde na polévku dáme zakysanou smetanu a kousek vařeného vejce.
Boršč zeleninový
Boršč zeleninový