borsc-z-cerstveho-zeli
Boršč z čerstvého zelí

Boršč z čerstvého zelí


Potřebujeme tyto suroviny:
• 120 g čerstvého zelí
• 15 ml oleje
• 10 g mrkve
• 10 g celeru
• 10 g cibule
• 20 g rajčat
• 3 g mouky
• 1/7 vejce
• 30 ml kyselého mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do studeného tuku dáme 3 polévkové lžíce vody, špetku soli, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a podusíme.
Pak přidáme rajčata, znovui podusíme, přisypeme mouku, rozmícháme a rozředíme horkou vodou (200 ml na 1 porci) a přivedeme k varu.
Pak přidáme zelí a vaříme 20 minut.
Nakonec v polévce rozšleháme mouku a kyselé mléko a dochutíme černým pepřem.
zpět na seznam receptů