borsc-vesnicky
Boršč vesnický

Boršč vesnický


Potřebujeme tyto suroviny:
• 500 g hovězího masa s kostí
• 500 g červené řepy
• celý černý pepř
• 1 bobkový list
• 3 lžíce másla
• šťáva z 1 citrónu
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• cukr
• 1 mrkev
• 1 petržel
• 1 cibule
• 300 g bílého zelí
• 2 lžíce zakysané smetany
• petrželová nať
• sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Umyté maso zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik kuliček pepře a vaříme 1 hodinu.
V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme na hranolky nakrájenou oloupanou řepu, přidáme citrónovou šťávu, cukr, sůl, rajčatový protlak a 30 minut podusíme.
Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbytku másla, přidáme kolečka mrkve a petržele a 10 minut na mírném ohni smažíme.
Maso vyndáme z vývaru, vykostíme a nakrájíme na kostky.
Do vývaru vložíme zeleninu, nastrouhané zelí a 20 minut povaříme.
Potom přidáme řepu a maso a vše ještě 5 minut povaříme.
Nakonec polévku zahustíme smetanou a posypeme petrželkou.
zpět na seznam receptů