borsc-uzeninovy
Boršč uzeninový

Boršč uzeninový


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g zelí
• 150 g červené řepy
• 1 mrkev
• 100 g celeru
• 100 ml zakysané smetany
• 80 g vařené uzené plece
• 60 g klobásy
• 60 g jemných párků
• olej
• tymián
• 2 bobkové listy
• 2 lžíce protlaku
• sůl
• petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelí omyjeme, otrháme horší vnější listy, pokud je potřeba a nakrájíme na malé kostičky.
Zeleninu očistíme a nakrájíme také na kostičky.
Rozehřejeme olej, zeleninu na něm osmažíme, přimícháme rajčatový protlak, trochu vody a osolíme.
Potom přidáme bobkové listy a trochu tymiánu a necháme na mírném plameni vařit.
Klobásy oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na kostičky, vařené maso nakrájíme na malé kousky a párky na nudličky.
Všechny uzeniny a maso opečeme zvlášť na oleji nebo tuku.
Do měkké zeleniny přidáme opečené uzeniny, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
Polévku na talířích ozdobíme lžící smetany a posypeme nasekanou petrželovou natí.
zpět na seznam receptů