Kuchařské recepty pro každého

Boršč ukrajinský

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího masa
250 g zelí
200 g sterilované červené řepy
1 cibule
1 mrkev
sůl
lžíce másla
0,5 petržele
4 brambory
1 bobkový list
6 zrnek pepře
3 rajčata
1 lžíce octa
4 stroužky česneku
petrželka
4 lžíce kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka.
Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory.
Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, bobkový list, pepř a vaříme, až je zelenina měkká.
Před koncem vaření přidáme sterilovanou červenou řepu, na plátky nakrájená oloupaná rajčata, ocet, česnek utřený se solí, na kousky nakrájené uvařené maso a na kolečka nakrájenou klobásu nebo pikantní párek.
Vše povaříme a úplně nakonec přidáme uvařené na kostičky nakrájené brambory a chvilku povaříme.
Na talíři boršč posypeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci zakysané smetany.
Boršč ukrajinský