borsc-ukrajinsky
Boršč ukrajinský

Boršč ukrajinský


Potřebujeme tyto suroviny:
• 500 g hovězího masa
• 250 g zelí
• 200 g sterilované červené řepy
• 1 cibule
• 1 mrkev
• sůl
• lžíce másla
• 0,5 petržele
• 4 brambory
• 1 bobkový list
• 6 zrnek pepře
• 3 rajčata
• 1 lžíce octa
• 4 stroužky česneku
• petrželka
• 4 lžíce kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka.
Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory.
Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, bobkový list, pepř a vaříme, až je zelenina měkká.
Před koncem vaření přidáme sterilovanou červenou řepu, na plátky nakrájená oloupaná rajčata, ocet, česnek utřený se solí, na kousky nakrájené uvařené maso a na kolečka nakrájenou klobásu nebo pikantní párek.
Vše povaříme a úplně nakonec přidáme uvařené na kostičky nakrájené brambory a chvilku povaříme.
Na talíři boršč posypeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci zakysané smetany.
zpět na seznam receptů