Kuchařské recepty pro každého

Boršč se zeleným hráškem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g předního hovězího masa
100 g mrkve
100 g celeru
200 g červené řepy
100 g bílého hlávkového zelí
200 g brambor
sůl
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
50 g másla
50 g hladké mouky
2 lžíce rajského protlaku
100 g zeleného hrášku
mletý pepř
ocet
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso očistíme, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu.
Přidáme celý černý pepř, nové koření a bobkové listy.
Maso na boršč vaříme, dokud není zcela měkké.
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Očištěné zelí nastrouháme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Měkké maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu.
Do vývaru dáme všechnu zeleninu a vaříme doměkka.
Z másla a mouky připravíme jíšku.
Do polévky vmícháme rajský protlak a zahustíme ji jíškou.
Boršč zvolna vaříme 15 minut, těsně před koncem vaření do něj vsypeme hrášek a vložíme pokrájené maso.
Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.
Boršč se zeleným hráškem