Kuchařské recepty pro každého

Boršč se sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g zelí
100 g zelených fazolek
2 papriky
2 rajčata
200 g cukety
1,5 l hovězího vývaru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 hrnek mléka
3 lžíce strouhaného sýru
pepř
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechnu zeleninu kromě rajčat nakrájíme na malé kousky, vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny.
Přidáme světlou jíšku z másla a mouky a přidáme do polévky, vložíme oloupaná a na kousky nakrájená rajčátka, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a vlijeme hrnek mléka se sýrem a necháme ještě 5 minut povařit.
Boršč se sýrem