borsc-s-mletym-masem
Boršč s mletým masem

Boršč s mletým masem


Potřebujeme tyto suroviny:
• 350 g mletého masa
• 30 g uzené slaniny
• 250 g bílého zelí
• 200 g červené řepy
• 200 g brambor
• půl cibule
• 100 g kořenové zeleniny (mrkev+celer+petržel)
• 1 rajče
• bobkový list
• nové koření
• celý pepř
• 2 a půl lžičky mleté sladké papriky
• hladká mouka
• 1 dl sladké smetany
• citronová šťáva
• sůl
• cukr
• polévkové koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut, pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky.
Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky.
Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut.
Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak.
Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.
zpět na seznam receptů