Kuchařské recepty pro každého

Boršč s mletým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g mletého masa
30 g uzené slaniny
250 g bílého zelí
200 g červené řepy
200 g brambor
půl cibule
100 g kořenové zeleniny (mrkev+celer+petržel)
1 rajče
bobkový list
nové koření
celý pepř
2 a půl lžičky mleté sladké papriky
hladká mouka
1 dl sladké smetany
citronová šťáva
sůl
cukr
polévkové koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut, pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky.
Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky.
Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut.
Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak.
Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.
Boršč s mletým masem
Boršč s mletým masem