borsc-s-masovymi-knedlicky
Boršč s masovými knedlíčky

Boršč s masovými knedlíčky


Potřebujeme tyto suroviny:
• 300 g červené řepy
• 200 g kořenové zeleniny
• 1 cibule
• sádlo
• 1 a čtvrt l vývaru
• 200 g čerstvého zelí
• cukr
• sůl
• ocet
• 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 3 rajčata
• 2 větší brambory
• 2 bobkové listy
• 6 kuliček pepře
• 0,25 l kysané smetany
• pórek
• petrželka
• kopr
• 200 g mletého masa
• rohlík
• mléko
• 1 vejce
• mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechnu zeleninu kromě zelí drobně nakrájíme a spolu s cibulí lehce osmahneme na sádle, podlijeme částí vývaru a dusíme 15 minut.
Pak přidáme pokrájené zelí a ještě 20 minut dusíme.
Podle potřeby ještě podlijeme.
Přidáme cukr, sůl, ocet, zbytek vývaru nebo vodu, rajčatový protlak nebo krájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a koření.
Vaříme, až je zelenina téměř měkká.
Pak zavaříme malé knedlíčky (smícháme mleté maso, 1 v mléce máčený a třený rohlík, 1 vejce, mletý pepř a petrželku).
Po šesti minutách varu polévku odstavíme.
Polévku dochutíme a přidáme petrželku, popřípadě kopr.
zpět na seznam receptů