Kuchařské recepty pro každého

Boršč s masovými knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g červené řepy
200 g kořenové zeleniny
1 cibule
sádlo
1 a čtvrt l vývaru
200 g čerstvého zelí
cukr
sůl
ocet
2 lžíce rajčatového protlaku nebo 3 rajčata
2 větší brambory
2 bobkové listy
6 kuliček pepře
0,25 l kysané smetany
pórek
petrželka
kopr
200 g mletého masa
rohlík
mléko
1 vejce
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechnu zeleninu kromě zelí drobně nakrájíme a spolu s cibulí lehce osmahneme na sádle, podlijeme částí vývaru a dusíme 15 minut.
Pak přidáme pokrájené zelí a ještě 20 minut dusíme.
Podle potřeby ještě podlijeme.
Přidáme cukr, sůl, ocet, zbytek vývaru nebo vodu, rajčatový protlak nebo krájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a koření.
Vaříme, až je zelenina téměř měkká.
Pak zavaříme malé knedlíčky (smícháme mleté maso, 1 v mléce máčený a třený rohlík, 1 vejce, mletý pepř a petrželku).
Po šesti minutách varu polévku odstavíme.
Polévku dochutíme a přidáme petrželku, popřípadě kopr.
Boršč s masovými knedlíčky
Boršč s masovými knedlíčky