borsc-rybarsky
Boršč rybářský

Boršč rybářský


Potřebujeme tyto suroviny:
• 500 g masa z větší ryby
• 250 g červené řepy
• 30 g rajčatového protlaku
• 20 ml octa
• cukr
• sůl
• 50 g mrkve
• 50 g petržele
• 100 g cibule
• 1 paprika
• 400 g zelí
• 100 g brambor
• 3 rajčata
• 50 g másla
• 20 g hladké mouky
• 2 stroužky česneku
• mletý pepř
• petrželka
• 500 ml smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z rybího masa připravíme vývar.
Do kastrolu dáme na nudličky nastrouhanou červenou řepu, rajčatový protlak, lžíci cukru, ocet sůl a necháme povařit.
Mrkev, petržel, cibuli a papriku nakrájíme na proužky, lehce osmažíme na másle a přidáme do rybího vývaru.
Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, také přidáme do vývaru a necháme asi 20 minut vařit.
Nakonec do vývaru přidáme vařenou červenou řepu, nakrájená rajčata a zahustíme jíškou.
Povaříme, dochutíme česnekem, pepřem a necháme 15 minut stát.
Při podávání doplníme smetanou a posypeme petrželkou.
zpět na seznam receptů