Kuchařské recepty pro každého

Boršč rybářský

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g masa z větší ryby
250 g červené řepy
30 g rajčatového protlaku
20 ml octa
cukr
sůl
50 g mrkve
50 g petržele
100 g cibule
1 paprika
400 g zelí
100 g brambor
3 rajčata
50 g másla
20 g hladké mouky
2 stroužky česneku
mletý pepř
petrželka
500 ml smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z rybího masa připravíme vývar.
Do kastrolu dáme na nudličky nastrouhanou červenou řepu, rajčatový protlak, lžíci cukru, ocet sůl a necháme povařit.
Mrkev, petržel, cibuli a papriku nakrájíme na proužky, lehce osmažíme na másle a přidáme do rybího vývaru.
Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, také přidáme do vývaru a necháme asi 20 minut vařit.
Nakonec do vývaru přidáme vařenou červenou řepu, nakrájená rajčata a zahustíme jíškou.
Povaříme, dochutíme česnekem, pepřem a necháme 15 minut stát.
Při podávání doplníme smetanou a posypeme petrželkou.
Boršč rybářský