Kuchařské recepty pro každého

Boršč ruský se šťovíkem

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g kostí
500 g hovězího masa
1 uzené koleno nebo klobása
50 g másla
2 dl kysané smetany
200 g kysaného zelí
1 velký brambor
1 cibule
červenou řepu
hrst šťovíku
kousek celeru
půl petržele
1 mrkev
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mouky
sůl
cukr
bobkový list
petrželka
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso uvaříme doměkka spolu s kostmi.
Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (kromě šťovíku) a nakrájený brambor, přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme protlak a najemno pokrájený šťovík.
Zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali lžíci mouky.
Posypeme drobně rozsekanou petrželkou a dochutíme solí, cukrem a octem.
Boršč ruský se šťovíkem