borsc-polsky
Boršč polský

Boršč polský


Potřebujeme tyto suroviny:
• 250 g vepřového masa
• 200 g červené řepy
• 60 g petržele
• 1 česnek
• sůl
• 80 g mrkve
• 60 g celeru
• chlebová kůrka
• 1/8 l kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Polovinu červené řepy nadrobno nakrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3 - 4 dny kvasit.
Maso vložíme do horké osolené vody a vaříme.
Když je téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek řepy, česnek a uvaříme do měkka.
Potom maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do polévky přidáme kvas a nakrájené maso a krátce povaříme.
Do hotové polévky vmícháme smetanu pro zjemnění chuti.
zpět na seznam receptů