borsc-podkarpatsky
Boršč podkarpatský

Boršč podkarpatský


Potřebujeme tyto suroviny:
• 400 g hovězího masa
• 4 brambory
• 100 g kořenové zeleniny
• 100 g hlávkového zelí
• 1 červená řepa
• 1 dcl rajského protlaku
• sůl
• pepř
• drcený kmín
• 2 lžíce rostlinného oleje
• 1 lžíce octa
• 1 kelíme zakysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření a špetku soli a uvaříme do měkka.
Na lžíci oleje osmahneme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak zalijeme trochou vody, přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme a vaříme do měkka.
Po uvaření obě polévky - zeleninovou a vývar smícháme.
Na pánev dáme lžíci oleje, přidáme nastrouhanou červenou řepu a dobře osmahneme doměkka (řepu na oleji restujeme proto, že po přidání do polévky a ochucení octem se pěkně zbarví do červena).
Porce polévky ozdobíme zakysanou smetanou.
Polévka by měla být mírně kyselé navinulá.
zpět na seznam receptů