Kuchařské recepty pro každého

Boršč moskevský

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g předního hovězího masa
400 g kostí
200 g vepřové plece
100 g párků
100 g šunky
hladká mouka
1 cibule
celý černý pepř
200 g hlávkového salátu
1 menší mrkev
100 g másla
rajský protlak
bobkový list
200 g červené řepy
zakysaná smetana
voda
cukr
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit.
Červenou řepu, mrkev a cibuli očistíme.
Cibuli nasekáme najemno a řepu s mrkví nakrájíme na nudličky.
Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli.
Přidáme protlak a necháme osmažit.
Pak do základu přidáme mrkev, řepu a zelí a společně vše podusíme.
Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zápražkou.
Šunku nakrájíme na nudličky a párky osmažíme.
Společně je orestujeme.
Do boršče přidáme maso nakrájené na proužky, párky a šunku.
Nakonec přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby ochutíme octem a cukrem.
Boršč moskevský