borsc-litevsky-studeny
Boršč litevský studený

Boršč litevský studený


Potřebujeme tyto suroviny:
• brambory
• sterilovaná červená řepa
• kyselé okurky
• vejce
• kefír
• smetana
• svazek cibulky nebo pažitky
• sůl
• mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
Mezitím do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky, přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku.
Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině.
Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme.
Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy.
Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory.
zpět na seznam receptů