Kuchařské recepty pro každého

Boršč litevský studený

Potřebujeme tyto suroviny:
brambory
sterilovaná červená řepa
kyselé okurky
vejce
kefír
smetana
svazek cibulky nebo pažitky
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
Mezitím do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky, přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku.
Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině.
Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme.
Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy.
Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory.
Boršč litevský studený
Boršč litevský studený