borsc-letni
Boršč letní

Boršč letní


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 svazek červené řepy
• 3-4 brambory
• 1 mrkev
• 1 nať celeru
• 200 g lilků
• 1-2 rajčata
• 50-75g cibulové natě
• 150 ml smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Lístky červené řepy odstraníme od stonků, řepu očistíme a nakrájíme na proužky, stonky nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vařící vodou, přidáme mrkev a vaříme 10 - 15 minut.
Poté přidáme nakrájené lístky červené řepy, očištěné lilky, rajčata, brambory, zelenou nať cibule, celerovou nať, sůl, pepř, hřebíček, bobkový list a vaříme, až budou řepa a brambory měkké.
zpět na seznam receptů