Kuchařské recepty pro každého

Boršč II

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hovězího masa
sůl
100 g kořenové zeleniny
100 g červené řepy
40 g sádla
2 rajčata
4 lžíce rajského protlaku
20 g hladké mouky
200 g brambor
100 g bílého hlávkového zelí
1 bobkový list
mletý černý pepř
zakysaná smetana
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme.
Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem.
Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata.
Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem.
Při podávání přidáme na talíř polévkovou lžíci zakysané smetany.
Boršč by měl být hustý.
Boršč II