Kuchařské recepty pro každého

Boršč běloruský

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g kostí
200 g předního hovězího masa
půlka klobásy
200 g červené řepy
200 g brambor
50 g mrkve
20 g petržele
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
30 g sádla
1 lžíce hladké mouky
špetka cukru
ocet
sůl
pepř
1,3 l vody
bobkový list
kysaná smetana
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na nudličky, osmažíme na části sádla, přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 5 minut.
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme v troše vývaru doměkka.
Brambory nakrájené na nudličky zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu, přidáme červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, koření a vaříme ještě 10 až 15 minut.
Boršč osladíme, okyselíme, přidáme hovězí maso pokrájené na nudličky a klobásu pokrájenou na kolečka a povaříme několik minut.
Při podávání vložíme do každé porce boršče 1 až 2 lžíce kysané smetany.
Boršč běloruský