Kuchařské recepty pro každého

Boršč

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hovězího masa
200 g vepřového masa
100 g párků
300 g kořenové zeleniny
300 g zelí (kysané nebo sterilované)
200 g červené řepy
ocet
bobkový list
několik kuliček pepře a nového koření
šálek kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso nakrájíme na malé kousky a vložíme do dvou litrů studené vody a vaříme do poloměka.
Pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu.
Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu a vše dovaříme doměka.
V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky.
Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek.
Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.
Boršč
Boršč