borsc
Boršč

Boršč


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g hovězího masa
• 200 g vepřového masa
• 100 g párků
• 300 g kořenové zeleniny
• 300 g zelí (kysané nebo sterilované)
• 200 g červené řepy
• ocet
• bobkový list
• několik kuliček pepře a nového koření
• šálek kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso nakrájíme na malé kousky a vložíme do dvou litrů studené vody a vaříme do poloměka.
Pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu.
Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu a vše dovaříme doměka.
V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky.
Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek.
Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.
zpět na seznam receptů