Kuchařské recepty pro každého

Boloňské vegetariánské špagety

Potřebujeme tyto suroviny:
1 balení špaget
1 cibule
100 g nakládaných oliv
2 červené papriky
4 rajčata
2 stroužky česneku
sůl
2 lžíce olivového oleje
40 g parmezánu
bazalka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do sklovita.
Přidáme nakrájenou papriku, potom přimícháme oloupaná a nakrájená rajčata a rozmačkaný česnek, ochutíme a dusíme asi 10 minut.
Potom odstavíme a vmícháme ještě polovinu sýra nastrouhaného najemno.
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a smícháme s připravenou směsí.
Při podávání jednotlivé porce posypeme zbylým sýrem, olivami a jemně natrhanými lístečky bazalky.
Boloňské vegetariánské špagety
Boloňské vegetariánské špagety