Kuchařské recepty pro každého

Boloňské špagety

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g špaget
500 g mletého hovězího masa
750 g rajčat z konzervy
3 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička kaparů
1 lžička tymiánu
1 lžička soli
2 lžíce čerstvé bazalky
půl lžičky čerstvě mletého pepře
olivový olej
200 g tvrdého sýra
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupeme cibuli a česnek.
Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky.
Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky.
Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek.
Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme asi 5 minut.
Poté přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme.
Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme kapary a promícháme.
Necháme společně chvíli dusit.
Nakonec přidáváme bazalku a tymián.
Špagety připravíme dle návodu na obalu, hotové rozdělíme na talíře, polijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.
Boloňské špagety
Boloňské špagety