Kuchařské recepty pro každého

Boloňská sójová omáčka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 cibule
1 řapík celeru
100 g malých žampiónů
2 středně velké mrkve
1 stroužek česneku
3 polévkové lžíce olivového oleje
500 ml zeleninového vývaru
plechovka loupaných rajčat (cca 400 g)
75 g sójových granulí
sůl
mletý černý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na plátky.
Žampióny oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka.
Cibuli posmažíme na oleji asi 3 minuty, pak přidáme celer, mrkev, žampióny a česnek a smažíme dalších 5 minut.
Poté přilijeme vývar, sůl, pepř, důkladně promícháme, přidáme sójový granulát, znovu zamícháme a dusíme ještě asi 30 minut do zhoustnutí.
Boloňská sójová omáčka
Boloňská sójová omáčka