Kuchařské recepty pro každého

Boloňská omáčka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g mletého masa
50 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
50 g celeru
4 stroužky česneku
2 lžičky protlaku
5 lžic kečupu
sójová omáčka
sůl
pepř
nové koření
2 bobkové listy
150 ml vody
150 ml bílého vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájenou nadrobno a slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na rozpáleném tuku.
Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova.
Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno, promícháme a přikryté dusíme asi 30 minut na mírném ohni.
Hotovou boloňskou omáčkou přelijeme porce uvařených těstovin a posypeme nasekanou pažitkou, tymiánem a nastrouhaným sýrem.
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka