Kuchařské recepty pro každého

Bleskový guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
2 větší řízky z kýty nebo kotlety
1 plechovka fazolí v kečupu a mírně ostré omáčce
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
majoránka
gulášové koření
kečup
olej
0,5 l světlého piva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na oleji.
Přidáme malé kostičky masa a společně smažíme.
Pak zasypeme gulášovým kořením, promícháme, zalijeme trochou piva, přikryjeme a dusíme dopoloměkka (10-15 minut).
Vmícháme obsah konzervy fazolí, přidáme kečup, znovu podlijeme a podusíme.
Česnek nakrájíme na tenoučké plátky, které přidáme do pokrmu společně s majoránkou.
Rychle vydusíme šťávu na potřebnou hustotu, protože majoránka dlouhým vařením hořkne.
Bleskový guláš
Bleskový guláš