Kuchařské recepty pro každého

Biskupský chlebíček

Potřebujeme tyto suroviny:
80 g polohrubé mouky
4 vejce
80 g krystalového cukru
150 g směsi sušeného ovoce a ořechů
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
oříšková nebo čokoládová poleva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme asi polovinu cukru.
Postupně zašleháváme žloutky, vždy asi se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru.
Do takto připraveného těsta přidáme směs nadrobno nasekaného ovoce a oříšků a lehce promícháme.
Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou předtím vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Upečený chlebíček necháme vychladnout a potom jej polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou.
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček