Kuchařské recepty pro každého

Birminghamský smažený králík

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králičí zadek
150 g cibule
celý pepř
mletá paprika
bobkový list
tymián
1 citrón
olej na smažení
na těstíčko: 250 ml vody + 100 g hladké mouky + 2 vejce + 1 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zadní díl z králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.
Připravíme marinádu z nakrájené cibule, mleté papriky, tymiánu, bobkového listu a citrónové šťávy, dáme do ní porce masa a necháme odležet alespoň 3 hodiny.
Maso během macerování obracíme.
Z vody, hladké mouky, žloutků a oleje připravíme těstíčko, které zlehčíme sněhem z bílků.
Porce králíka máčíme v těstíčku a zvolna smažíme v oleji.
Birminghamský smažený králík
Birminghamský smažený králík