Kuchařské recepty pro každého

Bílé zelí s jehněčím masem a jablky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jehněčího masa
2 cibule
1 sklenice kysaného zelí
2 jablka
3 lžíce sádla
sůl
4 zrnka pepře
1 bobkový list
1 zrnko jalovce
3 dcl bílého vína
3 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky jehněčího masa jemně zaprášíme hladkou moukou a osolíme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle.
Zelí slijeme, lehce vymačkáme, překrájíme.
Z jablek vykrojíme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na menší hranolky či nudličky.
Přimícháme koření a krátce podusíme.
Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu zelí, poklademe jehněčími plátky, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou vody a bílým vínem, přikryjeme a pečeme, přičemž podléváme jen tak, aby na konci pečení byla téměř všechna tekutina odpařená.
Bílé zelí s jehněčím masem a jablky
Bílé zelí s jehněčím masem a jablky