Kuchařské recepty pro každého

Bílé fazole se slaninou a vejci

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g bílých předvařených fazolí
600 g anglické slaniny
4 vejce uvařená natvrdo
1 větší pórek
sůl
pepř
špetka cukru
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
Uvařené fazole slijeme, promícháme je s kolečky pórku, dochutíme solí, pepřem, cukrem a troškou octa a uchováváme teplé.
Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na 9 silnějších plátků.
Osm plátků nakrojíme z jedné strany a opečeme na suché pánvi dokřupava.
Zbylý plátek nakrájíme na tenké nudličky, které opečeme a vmícháme do fazolí.
Při podávání fazole rozdělíme do misek, poklademe je rozkrájenými vejci a přidáme slaninu.
Bílé fazole se slaninou a vejci
Bílé fazole se slaninou a vejci