Kuchařské recepty pro každého

Biftek po židovsku

Potřebujeme tyto suroviny:
80 dkg hovězí svíčkové
6 dkg slaniny
20 dkg žampiónů
3 rajčata
6 lžic oleje
2 lžice másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 bobkové listy
jalovec
1 sklenice vína
kečup
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z odblaněné očistěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu odležet.
Před tepelnou úpravou posypeme bifteky z jedné strany moukou a smažíme je na oleji 4-5 minut z každé strany.
Hotové bifteky vyndáme z pánve, do výpeku přidáme na plátky nakrájené očistěné žampióny, bobkový list a trochu kečupu, mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem.
Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou.
Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.
Biftek po židovsku
Biftek po židovsku