Kuchařské recepty pro každého

Biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g pravé svíčkové
800 g sterilovaných červených fazolek
150 g cibule
3 stroužky česneku
1 větší celer
100 g loupaných sterilovaných rajčat
3 chilli papričky
100 g kečupu
1 dcl olivového oleje
sůl
pepř
steakové koření
snítek rozmarýnu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Svíčkovou rozkrájíme na čtyři dvěstěgramové bifteky, vetřeme koření, potřeme olivovým olejem a dáme na rozpálenou pánev.
Nejprve zprudka opečeme ze všech stran a pak dopékáme na potřebný stupeň propečení.
Omáčku připravíme tak, že na trošce oleje zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme nadrobno nasekaný česnek a krátce orestujeme.
Dále vložíme scezené fazolky, přidáme kečup, chilli papričky a sterilovaná rajčata nakrájená na menší kousky a omáčku vydusíme na hustou konzistenci.
Celerové chipsy připravíme tak, že celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do fritézy a smažíme do světle hnědé barvy.
Po vyjmutí poklademe chipsy snítkami rozmarýnu a přikryjeme na minutku pokličkou (vůně rozmarýnu se vstřebá do chipsů).
Při podávání na talíř nalijeme omáčku(nesmí se moc roztékat), na ní položíme biftek, na ten poklademe pár celerových chipsů a doplníme kouskem rozmarýnu na ozdobu.
Zbytek chipsů jen tak pohodíme po okraji talíře.
Biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy
Biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy