Kuchařské recepty pro každého

Berlínská játra

Potřebujeme tyto suroviny:
600 jater
250 g cibule
1 jablko
máslo
mletý černý
pepř
sůl
hladká mouka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra odblaníme, nakrájíme na asi 4 plátky, omyjeme a osušíme.
Pokud máme čas, můžeme je na chvilku naložit do mléka.
Sůl, pepř a mouku smícháme a touto směsí posypeme játra.
Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm po obou stranách osmažíme.
Uložíme je do tepla.
Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a restujeme na něm cibuli.
Vyjmeme ji, přilijeme zbytek oleje a něm podusíme jablka.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Játra podáváme s cibulí a jablečnými plátky.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Berlínská játra
Berlínská játra