Kuchařské recepty pro každého

Beraní polévka s fazolemi

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g beraního krku s kostí
1 l vody
100 g fazolí
0,3 dcl oleja
1 cibule
1 zelená paprika
domácí těstoviny
0,5 dcl zakysané smetany
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole namočíme den předem.
Očištěné, přebytečného loje zbavené umyté beraní maso blanšírujeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni doměkka.
Fazole uvaříme doměkka ve stejné vode, ve které se máčela.
Vývar z uvařeného masa přecedíme přes husté sítko a maso nakrájíme na kostky.
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou papriku, zalijeme vývarem, krátce povaříme a vývar podla potřeby dochutíme solí.
Při podávání do porce polévky vložíme vařené fazole, maso, uvařené testoviny a zakysanou smetanu.
Beraní polévka s fazolemi