Kuchařské recepty pro každého

Beraní pikantní guláš s fazolemi

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg skopové plece
800 g suchých červených fazolí
600 g cibule
200 g rajčat
200 g čerstvé zelené papriky
50 g česneku
100 g rajčatového protlaku
100 g tuku
30 g soli
1 g mletého pepře
5 g mleté pálivé papriky
15 g mleté ​​sladké papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě.
Na druhý den je uvaříme do měkka.
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do zlatohněda, přidáme česnek, na kostičky nakrájené maso a rajčatový protlak a orestujeme.
Pak přidáme sůl, sladkou a pálivou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
V polovině dušení přidáme nakrájená rajčata a čerstvou zelenou papriku.
Podle potřeby podlijeme horkou vodou a dusíme.
Až je maso měkké, přidáme do něj i uvařené fazole bez vody, promícháme a dochutíme pepřem a solí.
Je-li guláš moc hustý, můžeme jej rozředit vývarem z fazolí.
Beraní pikantní guláš s fazolemi
Beraní pikantní guláš s fazolemi