Kuchařské recepty pro každého

Beleše

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hladké mouky
30 g droždí
300 ml mléka
1 lžíce cukru krystal
1 tvaroh
1 ovocná marmeláda
1 zakysaná smetana
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Spojíme mouku, cukr, dro­ždí se 100  ml mléka a necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme zbylé mléko a mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit na vařečku.
Z těsta tvarujeme malé bochánky, které necháme kynout asi 15 minut.
Potom je vytahujeme tak, aby vznikly placky.
Placky smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.
Smícháme tvaroh a marmeládu a tím potřeme tím hotové beleše.
Nakonec přidáme ještě jednu lžičku marmelády a zakysané smetany na každý kousek a takto nazdobené beleše posypeme moučkovým cukrem.
Beleše
Beleše