Kuchařské recepty pro každého

Bělehradský vepřový řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřových kotlet
240 g sterilovaného leča
300 g čerstvých rajčat
60 g oleje
sůl
pepř
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okrajové blány.
Na pánvi opečeme po obou stranách do zlatova, aby uvnitř maso nebylo krvavé, ale zároveň bylo šťavnaté.
Jednotlivé kotlety vyjmeme a do výpeku dáme sterilované lečo, které přichutíme solí, pepřem a česnekem.
Přidáme opečené maso a krátce podusíme.
Bělehradský vepřový řízek podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, vždy plátek masa přelitý lečem a ozdobený na kolečka nakrájenými rajčaty.
Bělehradský vepřový řízek
Bělehradský vepřový řízek