Kuchařské recepty pro každého

Bažantí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 bažantí slepice
mrkev
petržel
30 g celeru
1 cibule
máslo
2 lžíce hladké mouky
celý pepř
muškátový květ
sůl
nudle
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bažanta očistíme a povaříme v osolené vodě.
Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou nebo pokrájenou zeleninu, celý pepř a vaříme doměkka.
V jiné nádobě na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a osmažíme dozlatova.
Jíšku zalijeme vývarem z bažanta a vaříme ještě asi 45 minut.
Do polévky vložíme nakrájené maso a vnitřnosti z bažanta, okořeníme muškátovým květem a nakonec zavaříme nudle dle chuti.
Bažantí polévka