Kuchařské recepty pro každého

Bažant po myslivecku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 mladý bažant
100 g anglické slaniny
250 g čerstvých hub
150 g malých cibulek
4 lžíce másla
125 ml bílého vína
125 ml vývaru
1 lžička soli
půl lžičky pepře
2 lžíce oleje
1 lžička solamylu
4 lžíce smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme.
Olej v pánvi zahřejeme na střední teplotu, bažanta osmahneme dohněda a s vývarem a vínem necháme péci při nízké teplotě.
Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky.
2 lžíce másla zpěníme a houby 4 minuty mírně restujeme.
Cibulky oloupeme a osmahnene na 2 lžících másla do zlatova.
Bažanta vyndáme, upravíme a přikryjeme.
Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět.
Houby a cibulku přidáme do omáčky, zahřejeme a dochutíme.
Bažant po myslivecku
Bažant po myslivecku