Kuchařské recepty pro každého

Bavorská rybí polévka s knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g rybích odřezků a vnitřností
1 větší cibule
sůl
150 g kořenové zeleniny
2 vejce
hrst strouhanky
3 lžíce oleje
50 g másla
sůl
provensálské koření
muškátový oříšek
zelené bylinky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybí odřezky zvolna uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar.
Osolíme a přidáme koření.
Hotový vývar procedíme a maso z ryb obereme.
Obrané maso a syrové vnitřnosti pak rozsekáme na kousky, přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, muškátový květ a část nasekaných bylinek a vymícháme těsto, které necháme alespoň 15 minut odpočinout.
Potom z těsta tvoříme knedlíčky, vložíme do vývaru z ryb a zavaříme.
V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme zbylé bylinky (ve kterých by neměl chybět kopr) a vlijeme do polévky.
Bavorská rybí polévka s knedlíčky
Bavorská rybí polévka s knedlíčky