Kuchařské recepty pro každého

Bavorská polévka s topinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
50 g prorostlé slaniny
1 cibule
200 g bílého nebo černého chleba
1 pórek
1,5 l vývaru
půl šálku směsi nakrájené petrželky a pažitky
listy jitrocelu
majoránka
pepř
saturejka
4 lžíce zakysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu nakrájíme nadrobno a osmažíme spolu s nadrobno nakrájenou cibulí.
Ve vývaru uvaříme na kolečka nakrájený pórek.
Pak přidáme nadrobno nakrájený jitrocel, necháme přejít varem, ochutíme majoránkou, pepřem, solí, pažitkou a petrželkou a dále už nevaříme.
Chléb opečeme na sucho, vložíme do talíře, přelijeme slaninou s cibulí a horkou polévkou a nakonec ozdobíme lžící smetany.
Bavorská polévka s topinkami