Kuchařské recepty pro každého

Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 malá cibule
60 g másla
30 g pšeničné mouky
1l hovězího vývaru
sůl
pepř
kayánský pepř
100 g špenátu
2 hrstě čerstvých bylinek (petrželka + kopr + kebrlík atd.)
1 velký svazek pažitky
200 g sladké smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci rozehřejem máslo a usmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Za stálého míchání přidáme mouku a usmažíme zlatavou zásmažku.
Za stálého míchání postupně přiléváme vývar, osolíme, opepříme a přidáme kayánský pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
Pak opláchneme špenát a bylinky.
Špenát, bylinky a pažitku nakrájíme nadrobno.
Špenát a smetanu přidáme do polévky, přivedeme k varu, sundáme z ohně a přidáme bylinky.
Bavorskou pikantní špenátovou polévku podáváme horkou a posypanou pažitkou.
Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami